מאז 1999
הרצאות מרתקות לאירועים מנצחים
בהנהלת דני שביט
לייעוץ בבחירת מרצה והזמנות
03-5492474
סכנות ברשת האינטרנט

סכנות ברשת האינטרנט

רשת האינטרנט הפכה לסביבת מחייה שלנו. באמצעות האינטרנט אנו מבצעים מגוון רחב של פעולות יום יומיות לרבות יצירת ושימור קשר עם חברים ואנשים זרים, מסחר, רכישה ומכירה, למידה, פעילויות פנאי, צפייה בסרטים, האזנה למוסיקה, משחק ועוד. האינטרנט הוא עולם שלם הפתוח בפנינו עשרים וארבע שעות ביממה. לצד היתרונות הברורים הנובעים מכך, עולות גם מספר שאלות לגבי הבקרה, הגבולות והיכולת שלנו לשלוט בקורה לנו ברחבי האינטרנט.

באינטרנט אפשר למצוא את כולם ואת הכל, ובכלל זה גם רמאות, גניבה, נוכלות, הטרדה, סטיות מיניות ואישיות, וירוסים ותוכנות ריגול, האקרים פורצי סיסמאות ואתרים, סייבר טרור וכדומה. כדי להתמודד עם כל אלה, חשוב לסגל תרבות גלישה נכונה ובריאה, משימה הנתפסת ככמעט בלתי אפשרית על ידי אנשים רבים, מבוגרים בעיקרם.

בפועל, הגלישה באינטרנט היא עניין מהנה, מעשיר, מסקרן ומספק וכדי ליהנות מגלישה בטוחה באינטרנט, אין צורך להפוך לגיקים או עכברי אינטרנט. באמצעות שורה של כללים פשוטים ניתן לסגל תרבות גלישה בריאה ובטוחה מבלי להיבהל מהאיומים הקיימים, מהם אפשר להתרחק באמצעות שיפוטיות בסיסית בין טוב ורע. דברים אלה נכונים לגלישה באינטרנט ובכלל, ולגלישה ברשתות חברתיות כמו הפייסבוק בפרט.

מטרת הרצאתו של גלעד נחלקת לארבעה חלקים מרכזיים:
  1. יצירת היכרות עם רשת האינטרנט ועם הפייסבוק בפרט, והיכרות עם הסכנות והאיומים הקיימים ברשת, תוך ניתוח אירועים אמיתיים
  2. זיהוי הסכנות, השגיאות והעבירות הנפוצות של גולשי אינטרנט ומשתמשי הפייסבוק
  3. הכרת כלים ושיטות ורכישת כלים מעשיים להגנה על הפרטיות והבטיחות ברשת ובפייסבוק
  4. הענקת כלים פרקטיים להורים המעוניינים להגן על ילדיהם במרחב האינטרנטי, באמצעות מעורבות בחיי האונליין שלהם, ומתן פתרונות חינוך וידע משולבים בפתרונות טכנולוגיים
  5. ההרצאה עושה שימוש בניתוח מצבים ואירועים אמיתיים באמצעות מצגת וקטעי וידאו. הכלים והמיומנויות הנסקרים, מודגמים לנוכחים בזמן אמת על גבי האינטרנט, וכן מוצגים כלים, תוכנות ודרכי פעולה לבקרת הגלישה באינטרנט.

נושאים מרכזיים בהרצאה

  • הכרת סביבת העבודה באינטרנט ובפייסבוק – הכרת סביבת העבודה, הגדרות פרטיות והגדרות חשבון, שמירת סיסמה, תמונות, קבוצות, סטטוסים ופרסומים.
  • הצגת האיומים האורבים באינטרנט – מצלמות אינטרנט וטלפונים חכמים, מרמה והונאה באינטרנט, גניבת אשראי ופרטי בנק, גניבת זהות וכתובות דואר אלקטרוני, התחזות, פדופיליה, פורנוגרפיה, סמים והימורים.
  • רשתות חברתיות מול אתרי היכרויות – האמת העומדת מאחורי רשת הפייסבוק והאיומים הנסתרים ברשתות אלה.
  • תמונות וקטעי וידאו ברשת – תכנים שאנו מעלים לאינטרנט והאופן בו תכנים אלה עלולים לפגוע בנו.
  • הגנה על הפרטיות באינטרנט – חשיפת מידע אישי, צילום סמוי בביתנו, גניבת סיסמאות וגניבת זהות.
  • האינטרנט כאמצעי בידי ארגוני טרור – טרור מחוץ ובית באמצעות האינטרנט.
  • פעילות פוגענית באינטרנט – אלימות מילולית, פגיעה בפרטיות, פתיחת קבוצות פוגעניות בפייסבוק ובקהילות והשתתפות בהן – מבט חוקי.
  • פעילות פיננסית באינטרנט – האם בטוח לנהל פעילות פיננסית באינטרנט?
  • תוכנות פיקוח ומעקב באינטרנט – סקירת תוכנות למעקב ופיקוח אחר פעולות המשתמש באינטרנט. כלים יעילים המסייעים להורים להגן על ילדיהם במרחב האינטרנטי.
  • זיהוי איומים ותגובה בזמן אמת – זיהוי סימנים שהילד מצוי בסכנה או מצוקה, והאופן בו ניתן למזער את הסיכון, וללמד את הילדים על הסכנות באינטרנט.
לנוחויותך, ניתן למלא את טופס ההזמנה למידע נוסף ולצרף מספר מרצים ולא מרצה בודד. ניתן לגלוש בגלריות מרצים ולהוסיף מספר מרצים לסל הפניות, לפניה אחת מרוכזת.
באפשרותך לקבל מידע נוסף
אודות מספר מרצים
* אנו מכבדים את פרטיותך
* כל השדות חובה
הצטרפו אלינו
03-5492474 השאירו פרטים