כשחושבים על אנשים שהשפיעו על המדע, הספורט, התרבות והטכנולוגיה נהוג לחפש איזו יכולת קוגניטיבית מפותחת, קליטה מהירה, חוש קצב פנומנלי, קואורדינציה מרשימה וכריזמה מכשפת. אלא שכישרון זה חשוב, אבל הוא לא מה שמבדיל בין אנשים שהצליחו לאלה שלא. למשל אייזק אסימוב, סופר יהודי אמריקאי, הוגה דעות וביוכימאי, כתב בימי חייו יותר מ-500 ספרים. בחישוב פשוט, האיש היה צריך לכתוב ספר באורך מלא כל שבועיים במשך 25 שנים.
הוא היה בסך הכול בן אדם. מה שהפך אותו לאייזק אסימוב היה עיקרון מעניין שהוא דבק בו: להיות בעשייה תמיד. "כשהרגשתי תקוע לא ישבתי מול דף לבן ובהיתי באוויר, אלא עשיתי משהו. כתבתי תדריך, מאמר, סיפור קצר או קראתי רעיונות". וכך, מדי בוקר היה לסופר המהולל טקס כתיבה. כל כתיבה, לא משנה מה איכותה, סוגה או אורכה.
״עוד תראה עוד תראה כמה טוב יהיה, בשנה בשנה הבאה״. אנחנו מפזמים לעצמנו, מלאי תקווה שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה טובה מזאת שקדמה לה. אנחנו רוצים להשיג בשנה הבאה עוד מהמרכיב הסודי והחמקמק - אושר. אך האם אנחנו עוצרים רגע לחשוב אחרי מה בדיוק אנחנו רודפים? מהם אותם המרכיבים המקדמים את החיים הטובים שכולנו רוצים לחיות?
פרופסור מרטין סליגמן, שנחשב לאבי הפסיכולוגיה החיובית, מתאר בספרו ״Flourish״ ממה מורכב אותו אושר נסתר; אדם מאושר, הוא מסביר, הוא לא זה המקפץ תוך כדי שירה וחיוך מרוח על שפתיו. מי שטוב לו באמת חווה יותר...
אם תחפשו "כישלונות מפורסמים" בגוגל, תקבלו יותר מ-51 מיליון תוצאות. בין הכישלונות המפורסמים ומעוררי ההשראה ניתן למצוא את ג'יי קיי רולינג, אם חד הורית ענייה שאף הוצאת ספרים לא רצתה לפרסם את רב המכר העולמי שלה, "הארי פוטר"'. גם אופרה וינפרי, אחת הנשים החשובות המשפיעות בעולם שחוותה התעללות מינית, הזנחה ועוני בילדותה נמצאת שם. אם תמשיכו לקרוא יעלו ויופיעו שמות רבים מספור: מייקל ג'ורדן, תומס אדיסון, סטיבן ספילברג, קלינט איסטווד, ג'רי סיינפלד, תומס אדיסון ואלברט איינשטיין (האמינו לי, הרשימה עוד...
לנוחויותך, ניתן למלא את טופס ההזמנה למידע נוסף
ולצרף מספר מרצים ולא מרצה בודד. ניתן לגלוש
בגלריות מרצים ולהוסיף מספר מרצים לסל הפניות,
לפניה אחת מרוכזת.