מנהיגות מתבטאת בעיני אלעזר ביכולת לגרום לאנשים לעשות דברים שקודם לכן הם לא רצו לעשות. אם מכיוון שלא הכירו בכך שזהו הדבר הנכון לעשות, או משום שלא היה להם את האמון ביכולת שלהם לעשות, או מכיוון שלא הייתה להם את ההכרה בכך שהם אלה שמהם מצפים לעשות. מנהיגות היא ביטוי למפגש בין אישיותו של המנהיג לבין אנשיו, אך לא פחות מכך, למפגש בין ערכים, תפיסות עולם, נורמות והתנהגויות. במילים אחרות, מנהיגות היא מעצבת גם במובן האישי-פסיכולוגי, כלומר היא יוצרת שינוי בקרב אנשים וחושפת עבורם תובנות ויכולות חדשות עבור עצמם. אולם מעבר לכך, היא מעצבת סדר יום, היא מגדירה סולם ערכים, ועוסקת באופן מתמיד בצמצום הפער בין עולם ערכי ראוי ורצוי, לבין המצוי והקיים. החיבור שבין הסיפור האישי של המנהיג – אישיותו, הרקע הביוגראפי שלו, חוויותיו וניסיונו, יחד עם השקפת העולם הערכית שהוא מביא איתו – הוא ההופך אותו למנהיג מעצב, כמפקד בצבא, כמורה בכיתה או כמנהל בחברה או מפעל.
במהלך ההרצאה יתאר אלעזר את דרכי הפעולה וההובלה של מנהיג מעצב בתפיסת עולמי. אתאר דוגמאות למנהיגים שונים שפגשתי בדרכי – מהעולם החינוך והישיבה, דרך השירות בצבא, ודמויות שונות של מנהיגים אזרחיים. דרך דילמות שונות, אתאר את האתגרים הניצבים בפני סוג כזה של מנהיגות ויציע דרכים ומחשבות לפיתוח מנהיגות עתידית בישראל.
נקודות עיקריות בתוך ההרצאה: מנהיגות כמעצבת ארגון, בין מנהיגות מובלת למנהיגות מובילה, פתיחות אמיתית כתנאי להתקדמות, בין מערכת היררכית למערכת שטוחה, ערכים מול מקצוענות.
ההרצאות של שטרן מתבססות על ניסיון חייו ומשלבות סיפורים אישיים, אירועים ודילמות. באמצעות הסיפורים והדוגמאות, עולות שאלות הנותרות פתוחות ומעוררות מחשבה. בכל ההרצאות, ניתנת ההזדמנות להעלות שאלות, לדון על הרעיונות ולבחון את הנושאים והבעיות מכיוונים בלתי צפויים
