תהליכי הגלובליזציה גרמו לכך ששאלות זהות הפכו למרכזיות עבור בני אדם בכל העולם. בעולם הנעשה יותר ויותר כפר קטן עם אותם מותגים וסלבריטאים ומאופיין בתרבות צריכה אמריקאית, רבים מחפשים את הייחודיות שלהם ומבקשים לשמר ולחדש מסורת ושורשים. בישראל, לשאלה זו משמעות מיוחדת, כתוצאה מהגדרת המדינה עצמה כיהודית ודמוקרטית. הזהות היהודית היא לא רק שאלה של תרבות ושייכות, אלא גם שאלה חברתית הנוגעת לאופייה של מדינת ישראל. כיצד זהות יהודית יכולה להוות מכנה משותף התורם לחוסן חברתי ולעוצמה מדינית? כיצד זהות יהודית היא חלק משיח ועולם ערכים דמוקרטי ופתוח? כיצד זהות יהודית במדינת ישראל יכולה, על אף לא מעט בעיות בדרך, להיות פלורליסטית ומתקדמת?
בהרצאה יסביר אלעזר כיצד הוא רואה זהות יהודית במדינה דמוקרטית, ואת הקשר שבין שני המושגים בתפיסת עולמי. הוא יתאר את האופן שבו השיח החדש אודות זהות יהודית שבו שותפים נציגים של זרמים שונים ביהדות, פותח אפשרויות חדשות וחשובות לא רק עבור מדינת ישראל, אלא עבור העם היהודי כולו.
נקודות עיקריות בתוך ההרצאה: זהות יהודית במדינה דמוקרטית, "כור היתוך בטמפרטורה נמוכה", חיזוק הזהות היהודית באמצעות מסעות צה"ל לפולין, יהדות וטרנדיות.
הזמנת ההרצאה זהות יהודית דמוקרטית ובירורים נוספים!
* שדות חובה * אנו מכבדים את פרטיותך